Cautarea Joburilor in Bucuresti

Desi umbrit de criza financiară şi Recesiunea mondială chiar acum, dezbaterea asupra offshoring pare gata să scena o revenire ca o politică publică se referă în viitorul nu prea îndepărtat. Într-adevăr, cu atât de mult vorbesc protecţioniste şi unele măsuri protecţioniste în aer, teama de a offshoring poate forţa drumul înapoi pe ordinea de zi politică din Statele Unite şi alte ţări bogate mai devreme decât credem.

Se pare că atât economic adecvat şi punct de vedere politic politica de răspunsuri la offshoring ar trebui diferă în funcţie de dacă ponderea forţei de muncă deţine offshorable de joburi bucuresti 2013 este, spun, 2%, 25% sau 75% axiomatice. În cazul de 2%, noi ar trebui să ignore probabil offshoring ca detaliu un pic serios. În cazul de 75%, noi ar trebui să poate fi caută soluţii radicale la multiple probleme cauzate de dislocari masive job. Dar în cazul în care un număr mai aproape de 25% este mai plauzibilă, aşa cum a afirmat aici, situaţia, probabil, apeluri pentru anumite adjustmentsbut de politica, cu siguranţă, nu panică.

Mai multe încercări au fost făcute pentru a estima această fracţiune în ultimii ani. Din păcate, acestea au produs o gamă largă de estimări. Bardhan şi Kroll (2003) a estimat că aproximativ 11% dintre noi joburi bucuresti 2013 sunt offshorable. Dar ei explicit se limitează la “ocupaţii în cazul în care cel puţin unele outsourcing deja a avut loc sau este planificate”. Van Welsum şi Vickery (2005) estimarea lor de offshorability în țări din OCDE, aproximativ 20%, pe baza intensităţii de utilizare TIC de industrie. McKinsey Global Institute (2005) folosit analiza detaliată consulting-stil de opt “sectoare reprezentative” în ţările bogate să estimeze că doar aproximativ 11% din serviciul de sectorul privat din lume ocuparea forţei de muncă ar putea fi offshored în ţările în curs de dezvoltare cu potenţial în următorii cinci ani. Jensen şi Kletzer (2006) estimează că 38% din lucrătorii din SUA sunt în negociabile, şi, prin urmare, offshorable, ocupatii. În cele din urmă, am folosit date pe job de conţinut pentru a evalua offshorability fiecare de (aproximativ) 800 noi ocupaţii (Blinder 2009a). Meu definiţii “conservatoare”, “moderat” şi “agresiv” plasat 22,2%, 25,6% şi 29.0%of toate SUA locuri de munca din categoria offshorable. Aceste estimări prezintă o gamă largă distressingly la 11% la 38%. Putem face mai bine?

Hamburg-locuri-de-munca

Într-o lucrare recenta, Alan Krueger şi utilizate metode standard de studiu pentru evaluarea offshorability de fiecare loc de muncă într-un eșantion aleatoriu de noi lucrători. Am experimentat cu trei moduri diferite de a măsura offshorability. În primul rând, coders profesionale folosite Răspunsuri la întrebări standard CPS pentru a rata offshorability de joburi bucuresti 2013 de fiecare persoană. În al doilea rând, respondenţii clasificate, în esenţă, joburi bucuresti 2013 lor de a răspunde la o singură întrebare despre-faţă de contact sau prezenţa fizică la locul de muncă. În al treilea rând, am folosit Răspunsuri la o serie de întrebări-în-faţă de contact pentru a crea propriile noastre indicele de offshorability de fiecare loc de muncă.

Toate trei măsuri au convenit că aproximativ 25% din SUA locuri de munca sunt offshorable. În termeni de rezultate majore de fond, am constatat că lucrătorii mai educat par să ţineţi oarecum mai multe offshorable de joburi bucuresti 2013 şi că offshorability nu are multe efecte semnificativă statistic salariile, fie probabilitatea de concediere. Am constatat că rutina de lucru este nici o offshorable mai mult decât locul de muncă care nu este de rutină.

Ce s-ar putea noastre estimează că aproximativ 25% dintre noi joburi bucuresti 2013 sunt, în principiu, offshorable implică pentru politici publice? În primul rând, acest lucru nu este acelaşi ca estimarea că toate aceste joburi bucuresti 2013 va muta offshore. Al doilea, 25% estimare este de aproximativ la fel ca numărul de joburi bucuresti 2013 care au fost, probabil, offshorable în zilele de glorie ale SUA de fabricaţie (aproximativ 1960). Contracţie relativă din sectorul de producţie în SUA (şi în altă parte) la aproximativ 30-35% de muncă totală, apoi la sub 10% acum a fost oarecum dureros, mai ales în locuri unde de fabricaţie a fost concentrat; a favorizat unele sentimente de protecţioniste şi unele măsuri protecţioniste şi induse de o varietate de alte răspunsuri politice nepotrivită. Dar, în general, ajustarea nu precipitat orice convulsii sociale sau economice majore. Această experienţă sugerează că o ajustare de dimensiuni similare forţei de muncă din nou, poate fi manipulate de systemwith de piaţă unele ajutor de la guvern. În al treilea rând, majoritatea politica de răspunsuri care ar pregăti mai bine forţa de muncă din ţările bogate pentru venirea val de offshoring nu sunt foarte controversat.

Neconventionale politica de răspunsuri poate trebuie să vină din sistemul de învăţământ primar şi secundar. Acestea, deşi bine concepute pentru a dovedi muncitori pentru epoca industrială, au nu adaptat foarte bine la vârsta de informaţii. Şcolile noastre va trebui să pună mai mult accent pe abilităţile de comunicare şi de gândire creativă şi mult mai puţin pe memorare rost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *